Meest gestelde vragen

Motor:

Mag ik lessen nemen zonder het theoriecertificaat A?

JA,  als je in het bezit bent van rijbewijs B dan mag je voor het eerste deel voertuigbeheersing ( AVB) over de weg naar het oefenterrein rijden. Heb je geen rijbewijs B dan kan je wel lessen op het oefenterrein maar mag je niet  over de openbare weg rijden. Het is  aan te raden om voor het examen voertuigbeheersing de theorie te hebben behaald zodat je meteen door kan gaan voor deel twee:  de verkeersdeelneming (AVD).

Hoelang is het theoriecertificaat geldig?

Dit  is 1,5 jaar geldig dus voldoende tijd om te lessen en de praktijkexamens te doen.

Is het mogelijk om samen met een vriend(in) of kennis te lessen?

JA,  dit kan, geef dit even aan bij de inschrijving of bij het maken van de afspraak. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat tijdens de opleiding blijkt dat het niveau te verschillend wordt om nog samen te lessen. Hier wordt dan altijd in samenspraak met de instructeur naar gekeken.

Moet ik zelf in het bezit zijn van kleding, handschoenen, laarzen en een helm?

NEE, je kunt gebruik maken van onze motorkleding, handschoenen, laarzen en helm. Deze zijn allemaal aanwezig op de Verkeersschool.

Ik heb al een motor gekocht, mag ik nu lessen op mijn eigen motor?

NEE,  lessen doe je op een daarvoor bestemde les motor. Deze is verzekerd en wordt onderhouden via de Verkeersschool. Het mag wel als je in het bezit bent van een aangepaste motor waarbij je een verzekeringsbewijs kan overleggen met een rijles clausule en een aantekening dat de motor verzekerd is tijdens het rijexamen.

Bromfiets:

Mag ik met 15,5 jaar theorie examen doen voor mijn scooter?

JA, dit mag het theorie certificaat is 1,5 jaar geldig.

Ik heb mijn theoriecertificaat behaald, mag ik nu meteen lessen en praktijkexamen doen?

NEE, lessen en het praktijkexamen mogen helaas pas vanaf 16 jaar.

Mag ik op mijn eigen bromfiets/scooter lessen en examen doen?

NEE, als je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs AM,  kan je een bromfiets niet tenaamstellen en niet zelf verzekeren. Ook als de bromfiets op naam van je ouders staat en wel verzekerd is, ben jij niet verzekerd op het moment dat jij zonder AM rijbewijs op de bromfiets rijdt. Bij schade wordt dan NIET uitgekeerd door de verzekering. Ook staat er op rijden zonder geldig AM rijbewijs en verzekering een forse boete, erger nog als je schade aan anderen toebrengt draai je zelf op voor alle kosten. De bromfietsen van Ronchetti Verkeersopleidingen B.V. zijn voor lessen verzekerd en hiermee mag je dus onder leiding van een instructeur lessen en examen doen.

Auto:

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen beginnen met autorijles?

Je moet voor het beginnen met autorijles minimaal 16,5 jaar oud zijn. Je theorie -examen kan  je  eerder doen. Vanaf 16 jaar.

Hoelang duur een lesuur?

Een lesuur duurt bij ons 60 minuten.

Word ik thuis opgehaald?

Ja.

Ben ik zelf verantwoordelijk voor schade aan de scooter, motor of auto die is ontstaan tijdens mijn les?

NEE, de schade die aan de les voertuigen ontstaat  tijdens de lessen is voor de rekening van de Verkeersschool. 

Tijdens mijn rijlessen heb ik ondanks de waarschuwingen van mijn instructeur veel te hard gereden, moet ik nu de daaruit voort vloeiende boete zelf betalen?

JA, de bestuurder is altijd verantwoordelijk, tenzij redelijkerwijs kan worden aangenomen dat de bestuurder aan het gebeuren geen schuld heeft.

Beter lessen sneller slagen bromfiets auto motor BE-rijlessen theorielessen