Bromfietsrijbewijs (AM)

Bromfietslessen: 

Hiervoor moet eerst het juiste theoriecertificaat behaald worden:  categorie AM. Theorie-examen voor dit certificaat  kan je doen als je 15,5 jaar bent. Heb je geen theoriecertificaat en ben je nog geen 16 jaar dan mag  je nog geen bromfietsrijles volgen.

Geslaagd voor je theorie?

Dan kan de rijschool AM praktijklessen met je afspreken en in overleg met jou een praktijkexamen reserveren. Dit kan niet eerder want zonder theoriecertificaat mag je niet lessen en geen praktijkexamen doen. De rijlessen worden in blokken van 2 uur gereden. Langer dan 2 uur is niet aan te raden je raakt dan je concentratie kwijt. De rijschool zorgt voor een bromfiets/scooter.

Mag ik op mijn eigen bromfiets/scooter lessen en examen doen?

NEE, als je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs AM,  kan je een bromfiets niet tenaamstellen en niet zelf verzekeren. Ook als de bromfiets op naam van je ouders staat en wel verzekerd is, ben jij niet verzekerd op het moment dat jij zonder AM rijbewijs op de bromfiets rijdt. Bij schade wordt dan NIET uitgekeerd door de verzekering. Ook staat er op rijden zonder geldig AM rijbewijs en verzekering een forse boete, erger nog als je schade aan anderen toebrengt draai je zelf op voor alle kosten. De bromfietsen van Ronchetti Verkeersopleidingen B.V. zijn voor lessen verzekerd en hiermee mag je dus onder leiding van een instructeur lessen en examen doen.

Altijd al eens op een elektrische bromfiets willen rijden, wij hebben deze op de rijschool.

Zie hieronder een foto van de bromfiets rijles