Aanmelden van coaches en aanvragen van de begeleiderspas

Aanmelden van coach(es) en aanvragen van de begeleiderspas

Hoe werkt het aanmelden van de coach(es)?

Je coaches kunnen zich via de website van www.2todrive.nl aanmelden. Ze gaan dan naar het stukje boven in de pagina coaches, daar vinden ze een link om zich aan te melden. Ze loggen dan in met hun DIGID code. Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in. Hiermee geeft hij/zij aan coach te willen worden. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn of haar aanvraag is goedgekeurd, dit duurt maximaal vijf werkdagen. Pas wanneer alle coaches geregistreerd zijn (minimaal 1 maximaal 5) kan je de begeleiderspas aanvragen.

Do’s en Dont’s van je coach

Do’s van je coach

 • Je coach is minimaal 27 jaar oud
 • Je coach is minimaal 5 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs B
 • De coach helpt en adviseert je tijdens het rijden
 • De coach deelt zijn ervaring in het verkeer
 • De coach helpt je om vooruit te kijken
 • De coach helpt je om situaties in te schatten

Dont’s van je coach

 • Je coach is geen rijinstructeur, je krijgt dus niet opnieuw rijles
 • De coach wijst je niet terecht, het is de rol van de coach om je te adviseren
 • De coach is niet onder invloed van drugs of alcohol tijdens het begeleiden
 • Je coach is de afgelopen vier jaar niet strafrechtelijk veroordeeld voor een ernstige verkeersovertreding
 • Je coach heeft geen alcoholslot op zijn auto
 • De coach heeft de afgelopen vier jaar geen educatieve maatregel door het CBR opgelegd gekregen.

Begeleiderspas aanvragen

Als je meedoet aan 2toDrive heb je een begeleiderspas nodig. Dat is een pasje waarop alle namen van jouw 2toDrive coaches staan. De begeleiderspas heb je altijd bij je wanneer je na het behalen van je rijbewijs de weg op gaat met je coach. De begeleiderspas kun je al aanvragen vanaf 16,5 jaar. Voor het aanvragen van de begeleiderspas doorloop je de volgende stappen.

 1. Je toekomstige coaches (minimaal 1 maximaal 5) melden zich eerst aan via de link op 2todrive.nl ( coaches aanmelden). Je coach heeft hier een DIGID code voor nodig. Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat alle coaches geregistreerd zijn. Pas daarna zijn ze zichtbaar in het systeem en kun jij de begeleiderspas aanvragen.
 2. Wanneer al jouw coaches zich hebben aangemeld, kun jij de begeleiderspas aanvragen. Voor het aanvragen van de begeleiderspas maak je gebruik van DIGD. Heb je geen DIGID vraag deze dan aan op digid.nl , het duurt dan ongeveer 5 werkdagen voor dat je de DIGID binnen hebt.
 3. Na het aanvragen van de begeleiderspas reken je af. De begeleiderspas kost €25,-, deze kun je na het aanvragen betalen via iDEAL.
 4. Na het afrekenen van de begeleiderspas wordt je aanvraag ingediend en verwerkt door het RDW. Zij gaan checken of je aan alle voorwaarden voldoet. Wanneer je geen tegenbericht, krijg je de begeleiderspas binnen ongeveer 10 werkdagen thuisgestuurd.

Let op! Zorg ervoor dat alle coaches zichzelf aanmelden, vóór je de begeleiderspas aanvraagt. Is de begeleiderspas al aangevraagd en wil je later alsnog extra coaches toevoegen, dan moet er helaas een nieuwe pas worden gemaakt. En kost dit je weer opnieuw €25,-

TIP: Vraag de begeleiderspas een maand voor je praktijkexamen doet aan, zo kom je niet voor verrassing te staan!

Beter lessen sneller slagen bromfiets auto motor BE-rijlessen theorielessen