Automaat autorijlessen

Autorijlessen in een automaat kan je bij onze rijschool volgen in een Opel Corsa uitgerust met automatische versnelling.

banners_corsa

 

Met rijlessen in een automaat  ben je in staat om  sneller  je autorijbewijs te behalen.

Door gebruik te maken van een automaat mis je ten opzichte van een schakelauto véél aan te leren handelingen (geen koppeling gebruik en geen versnellingspook ). De snelheid van het aanleren is dan ook groter dus minder lessen ten opzichte van het schakelrijbewijs (wel 50%). Je bent dus voor het rijbewijs ook minder geld kwijt.

beter lessen sneller slagen

Echter:

Ben  je in het bezit van een automaatrijbewijs  dan mag je alleen met een automatische versnelling rijden . Wil je toch gaan schakelen dan moet je opnieuw rijexamen doen.

Van automaat B naar schakel B

De kandidaat die later alsnog een rijbewijs B zonder automaatbeperking wil verkrijgen, moet een praktijkexamen afleggen met een motorvoertuig voorzien van een koppelingspedaal.
Voor de aanvang van dit examen moet de kandidaat de onderstaande documenten aan de examinator tonen:

•een door het CBR toegestaan identiteitsbewijs;

•geldig Nederlands rijbewijs B ‘automaat’ of rijbewijs B ‘automaat’ waarvan de geldigheidsduur is verstreken of geldig EU-, EER- of Zwitsers rijbewijs B automaat code 78;(de hiervoor genoemde Nederlandse rijbewijzen gelden ook als geldig identiteitsbewijs).
Het kan ook zijn dat door een medische reden voor een automaat gekozen moet worden. Hierbij kunnen wij je behulpzaam zijn.

Inschrijven